Nieuws‎ > ‎

Basiscursus bijenhouden nu in Laren

Geplaatst 25 nov 2012 23:31 door webbeheerder VBBN   [ 6 feb 2013 11:09 bijgewerkt ]

Basiscursus bijenhouden (update: de cursus gaat door!)

Na een spectaculair bijen jaar 2012  kun je van 2013 je  bijenjaar maken door aan te melden voor de basiscursus bijen houden in Laren.

In februari starten wij  in Laren een basiscursus bijenhouden. Geschikt voor iedereen die zich in de toekomst imker wil gaan noemen. De cursus bestaat uit vier theorielessen in februari en maart gevolgd door  10 praktijkbijeenkomsten gedurende het bijenseizoen en een slotbijeenkomst in september.

Tijdens de theorielessen wordt de onmisbare kennis om de bijen een beetje te kunnen begrijpen behandeld: De bijen, de bloemen, het seizoen, honing, ziektes en bedrijfsmethodes zijn enkele van de onderwerpen die de revue zullen passeren.

In de periode van april tot september zal er gewerkt worden in de bijen en wordt er geleerd hoe je met de bijen om kunt gaan. Naast het behandelen van je bijenvolk en het  voorkomen van zwermen zal ook het oogsten en verwerken van honing geleerd worden. Voor iedere aanstaande imker is een volk beschikbaar  om een en ander te leren en te oefenen.

Op de laatste bijeenkomst kan door het tonen van het geleerde een certificaat verkregen worden.

 De organisatie is in handen van de Vereniging tot Bevordering der Bijenteelt in Nederland Laren/Blaricum en vindt plaats volgens de richtlijnen zoals ze omschreven zijn door de NBV, de landelijke imkervereniging. De lessen vinden plaats in Laren.

 De kosten bedragen € 125,- per deelnemer. Minimum aantal deelnemers is gesteld op 8 en het maximum aantal deelnemers is 16.  Inlichten en opgave bij Bart Vos: lbjvos@planet.nl

Ċ
webbeheerder VBBN,
6 jan 2013 11:53
Comments