Nieuws‎ > ‎

Imkers zetten zich in voor onderzoek naar kanker

Geplaatst 16 feb 2011 13:43 door webbeheerder VBBN   [ 16 feb 2011 13:48 bijgewerkt ]
Donderdag 9 juni zal zich in de Franse Alpen een groot wielerspektakel afspelen. Duizenden vrijwilligers gaan op 1 dag zo vaak mogelijk tegen een berg op fietsen. En dat doen ze niet voor niks! Al deze enthousiastelingen zijn dan al maanden bezig geweest om overal geld los te peuteren voor maar 1 doel, onderzoek naar kanker en de mogelijkheden om daar langer en beter mee te leven. De actie is bekend onder de naam Alpe dHuzes en wordt gesteund door het Koningin Wilhelmina Fonds (www.opgevenisgeenoptie.nl).

 

Een van die enthousiastelingen ben ik, Martin Lindeman, imker te Driebruggen. En ook ik ben op zoek naar sponsors. Toen ik een paar maanden geleden hoorde dat de varkenshouderij in Nederland ruim €300.000,= had opgehaald voor deze actie, leek het mij de uitdaging om ook de imkers in Nederland de mogelijkheid te geven om onze bedrijfstak op zo’n positieve manier in het nieuws te brengen

Wat is het idee. Alle imkers verkopen of geven honing aan liefhebbers. Maar in plaats daarvoor de normale prijs te verreken, verhogen we dit jaar de prijs van een aantal potjes met €1,=.

De potjes honing die €1,= meer kosten krijgen een sticker, zodat het voor de klant duidelijk zichtbaar is dat ze de actie steunen.

 

Stickers kunnen bij mij besteld worden in velletjes van 12 en 24 stickers. Betaling verloopt via de actiesite van Alpe dHuzes die er voor zorgen dat elke euro goed besteed wordt (http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/martinlindeman/martin-lindeman/donaties.aspx ).

 

Om te voorkomen dat ik met teveel stickers achterblijf, zou ik wel graag eerst willen horen of er voldoende belangstelling is. Reactie naar lindeman@planet.nl. Wie durft! En heb je geen honing in de verkoop, zo sponsoren mag ook via bovenstaande link, en zet er dan wel bij dat het om een bijdrage van een imker gaat.

 

Als de actie een succes wordt dan zal ik daar in de nieuwsbrief van augustus verslag van doen.

 

Martin Lindeman

Imker te Driebruggen Zuid-Holland
Comments