Nieuws‎ > ‎

Instructie kolb-apparaat 12 september 20.00 uur

Geplaatst 7 sep 2012 02:30 door webbeheerder VBBN   [ 26 nov 2012 13:22 bijgewerkt ]
Woensdagavond 12 september om 20.00 uur wordt instructie gegeven over het gebruik van het nieuwe kolb-apparaat.
Op diezelfde avond kun je een moment tussen 12 september en 26 september reserveren om alleen of met anderen te komen slingeren.
Na deze twee weken wordt de slingerruimte weer opgeheven. Er zijn twee slingers, een tafel en een ontzegelbak aanwezig maar vorken, emmers en zeven moeten zelf meegenomen worden.

We hopen dat op deze manier iedereen optimaal gebruik kan maken van de mogelijkheid om op een plezierige wijze de honing uit de raten te krijgen.
Overigens kan de gewonnen honing gekeurd worden op onze jaarlijkse honingkeuring op 19 november aanstaande. Noteer deze datum alvast!

>>>>
Update:

Foto: Pam van Stratum aan het werk met het Kolb apparaat


Niet elk jaar is een goed heidejaar, maar dit jaar lag de heide er in augustus en september geweldig bij. In combinatie met de prachtige nazomer was de geurig bloeiende heide goed voor een overvloedige honing opbrengst. Een opbrengst die in eerdere jaren misschien niet geoogst zou zijn omdat de oogst en verwerking van heidehoning buitengewoon arbeidsintensief is. De Larense imkers hebben dit jaar wel geoogst omdat het werk beter, sneller en efficiënter kon dankzij de aanschaf van de plaatselijke vereniging van een Kolb-apparaat.

Op verschillende plaatsen in het dorp valt het bijzondere product te verkrijgen. Bij de imker zelf of bij locale winkeliers, zoals de  gebroeders Van der Wardt en slijter Cor van Diemen.

Comments