Nieuws‎ > ‎

Op 11 december gemeenschappelijke winterbehandeling op het Paviljoen

Geplaatst 30 nov 2010 13:03 door webbeheerder VBBN   [ 30 nov 2010 13:09 bijgewerkt ]

Op 11 december vanaf 10.00 uur een gemeenschappelijke winterbehandeling op het Paviljoen.

Voor de bijenschans ‘het Paviljoen’ doen we op 11 december vanaf 10.00 uur een gemeenschappelijke winterbehandeling. Waar we eerder gekozen hebben om te werken met middelen die in de handel verkrijgbaar zijn, zoals bienenwohl, kiezen we dit jaar voor een eigen preparaat dat op bovenbeschreven manier wordt gemaakt. De behandeling kost €0,50 per volk dat ten goede komt aan de aanschafkosten van de middelen.

Ook mensen van buiten de schans kunnen aanhaken; we zorgen voor een ruime hoeveelheid van het middel, maar laat het te verwachten gebruik wel even van te voren weten. We verwachten dat de gebruikers van de schans aan deze behandeling meedoen, tenzij ze aan de beheerder laten weten dat een afdoende bestrijding al is uitgevoerd.

Tegelijkertijd houden we een snoei- en schoonmaaksessie. Uiteraard verwachten we de gebruikers, maar anderen zijn van harte welkom om te helpen de locatie van het praktisch imkeren aan te harken! Bladharken, grepen, garken, heggenscharen , schoffels e.d. mee, wie zorgt voor de koffie? 

Zie ook het advies van de gezondheidscommissie

Comments